Controller Echipamente (FCC)

What They Say

What They Say

Aplicația Controller Stație este un controller software ce asigura comunicația dintre restul sistemului de retail (POS, BOS) și dispozitivele din curtea stației: pompe de carburant, nivelmetre electronice, etc.

Sistemul de control stație PetroSol oferă controlul necesar pentru a reduce costurile de implementare și instalare. Oferindu-vă vizibilitatea asupra dispozitivelor existente dintr-o singură unealtă, costurile de service sunt reduse și sunt mai puține puncte în care pot apărea probleme.

Această aplicație poate controla toate pompele ce au implementate module de comunicație pe interfață LON sau Ethernet TCP/IP și protocol IFSF Dispenser Application, nivelmetre electronice cu comunicare seriala RS232 sau Ethernet și protocol VeederRoot, în funcție de necesitățile clienților putând fi implementate și alte dispozitive. Deoarece folosește protocoale de comunicație standard în industrie, le permite clienților flexibilitatea dorită în a alege orice pompe de carburant sau nivelmetre electronice doresc, de la orice producător.

Pentru comunicația cu pompele este suportat întregul set de comenzi IFSF, de la cele de configurare, la cele de comandă, transmitere prețuri și citire date tranzacții, inclusiv preluarea de date în timp real pentru o alimentare.

În cazul nivelmetrelor electronice, este suportată citirea de date standard, citirea de date extinse (ex.: densitate), citirea de livrări în rezervoare detectate de nivelmetru, precum și transmiterea de tranzacții prin pompă către nivelmetrele dotate cu funcții inteligente de reconciliere (BIR/HRM).

Comunicarea cu sistemul Back Office și cu Casele de Marcat se face prin intermediul interfeței Ethernet printr-un protocol de comunicație avansat.

Este implementată și o baza de date integrată aplicației Controller Stație ce permite stocarea unui buffer cu ultimele înregistrări preluate din toate dispozitivele conectate, eliminând astfel riscul de pierdere date.

Sistemul avansat de log permite înregistrarea diverselor mesaje între aplicație și dispozitivele conectate, făcând astfel foarte facilă depanarea eventualelor probleme de comunicație sau funcționare.             

Aplicația FCC poate fi instalată pe un PC normal cu Windows, permițându-vă o flexibilitate crescută la proiectarea infrastructurii IT din stație. Pentru a optimiza costurile, atunci când cerințele nu sunt foarte mari, aplicația FCC poate fi instalată pe același calculator cu sistemul Back Office. Fiind un software FCC, poate fi instalat, menținut și actualizat atunci când noi funcționalități sunt disponibile. Este de asemenea foarte versatil, permițând lucrul cu orice număr de pompe, de la stații cu o singură pompă pana la stații cu 32 de pompe.