PETROSOL POS

Aplicația POS reprezintă interfața principală pentru vânzările din magazin. Aceasta integrează funcțiile necesare pentru a vinde atât carburant cât și produse sau servicii, pentru a monitoriza curtea stației în timp real și pentru a urmări întreaga activitate a casierilor astfel încât să permită controlul numerarului și reconcilierea schimburilor. Toate evenimentele din POS sunt stocate în timp real in baza de date a sistemului, informațiile fiind mai departe disponibile in aplicația BackOffice.

Aplicația este dezvoltată folosind cele mai avansate tehnologii, limbaje de programare și paradigme disponibile la acest moment, oferind un sistem ce va ține pasul cu viitor și ce poate fi întreținut și extins cu ușurință.

What They Say

What They Say

Funcțiile principale oferite de aplicația POS sunt:

Procesare Vânzări

Vânzări combinate de carburant, produse sau servicii

O vânzare poate conține o alimentare cu carburant și multiple articole din magazin, produse restaurant/cafenea și servicii

Selecția articolelor poate fi efectuata cu ajutorul butoanelor de alimentări carburant, cu butoanele de selecție rapidă, cod PLU, Cod de Bare sau căutând după numele unui produs

Pentru fiecare alimentare cu carburant este generat dinamic un buton ce conține toate informațiile necesare pentru casier

Selecția unui produs cu ajutorul unui cod de bare poate fi făcută prin scanarea codului de bare al produsului cu ajutorul unui cititor de cod de bare, sau prin introducerea manuală a codului de la o tastatură numerică standard sau cu ajutorul tastaturii virtuale în cazul ecranelor sensibile la atingere

Selecția articolelor pe baza denumirii permite casierilor să efectueze operațiuni de căutare în catalogul de produse după denumirea produsului dorit. Spre deosebire de selecția produsului folosind codul complet al produsului, în acest caz selecția poate fi făcută introducând o parte din denumirea produselor. Vor fi afișate în listă toate produsele găsite în catalog ce conțin în denumirea lor grupul de caractere introduse.

În lista de rezultate, pentru fiecare articol căutat cu ajutorul uneia dintre metodele de mai sus, sunt afișate toate informațiile necesare unei identificări corecte: preț, cantitate în stoc, cod, detalii, scurtă descriere, etc.

Control pompe de carburant

Start / Stop toate

Stop / Start pompă individuală

Autorizare pompă cu valoare prestabilita

Setare mod de lucru pompe – preplată, plată după alimentare, combinații

Semafor vizual pentru starea fiecărei pompe – sunt afișate in timp real cantitatea și valoarea alimentării în curs

Selecția diverselor Moduri de Operare Stație (ex. Mod Noapte – este necesară autorizarea prealabilă a casierului pentru a putea începe alimentările, Mod Zi – pompele sunt autorizate în mod implicit)

Posibilitatea de a seta o pompă pe auto-finalizare tranzacție (pe numerar)

Vânzare în așteptare (parcată)

In cazul unei probleme cu plata, casierul poate pune în așteptare vânzarea curentă fără a pierde articolele din ea, în acest timp putând servi un alt client

Eliminare articol din vânzare

Casierul poate elimina orice articol de pe vânzarea curentă (acestea se înregistrează și raportează)

Emitere automata / manuală a chitanței

Vânzare cantitate fracționată (pentru produsele cântăribile)

Aplicația permite introducerea cantității exacte ce va fi vândută pentru un produs (Ex.: produse cântăribile precum fructe, legume, etc.)

Produse speciale

Viniete (taxă de drum) – integrare cu SCALA Romania

România

Ungaria

Bulgaria (în viitorul apropiat)

Taxă Pod Fetești A2 Romania – integrare cu SCALA Romania (în viitorul apropiat)

Metode de Plată

Se pot folosi mai multe metode de plată pentru o tranzacție

O combinație între metodele de plată poate fi folosită pentru a finaliza o vânzare (Ex.: numerar și card bancar, numerar și tichete de masă, card bancar și tichete cadou, etc.)

Numerar (cu administrare rest)

Tichete de Masă și Cadou

Carduri de Flotă (integrat cu Sistemul de Administrare Carduri Flote – CMS)

Credit Local (administrare clienți și facturi în BackOffice)

Carduri bancare

În funcție de terminalul oferit de banca și de protocoalele suportate de acesta, poate fi implementat un mod de lucru integrat / automat

Cecuri și Ordine de Plată

Consum Intern

Posibilitate de integrare a procesului de vânzare cu sisteme de fidelizare (necesită personalizare)

Bonuri Valorice – cu validare online

Vouchere Rest (de la OPT-uri) – cu validare online

Promoții și Reduceri

Pot fi definite multiple tipuri de promoții și discount-uri: discount valoric per produs, discount procentual per produs, preț fix pentru produs, produs gratuit, happy hours, pachete și combinații dintre toate acestea.

Este de asemenea disponibilă posibilitatea de a acorda discount-uri OnSpot, fiind disponibile setări pentru procentul maxim de discount al produselor Carburant și Magazin, precum și drepturi de securitate separate pentru a selecta utilizatorii ce pot utiliza această funcție.

Fidelizare

Cardurile de fidelizare sunt recunoscute automat de sistem la orice pas al procesului de vânzare și sunt salvate pe acea vânzare putând fi procesate ulterior de Sistemul Central de Fidelizare. Sistemul se poate modifica prin dezvoltare pentru a se integra cu Sistemul de Fidelizare central al Clientului.

Servire Rapidă Restaurant

Modulul de Servire Rapidă Restaurant permite operatorilor sa administreze cu ușurință comenzile și vânzările din zonele de restaurant sau cafenea ale Stației de Carburant. Pot fi adăugate comenzi de produse restaurant pe diverse mese la orice moment din timp, se pot imprima note de plată, se pot transfera produsele între mese, iar in cele din urmă se poate transforma comanda într-o vânzare, adăugând daca se dorește și carburant sau produse din magazin, după care se emite bonul fiscal.